Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане за показателя на гориво

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Питане за показателя на гориво

Тоя тъп нивомер или при мен е зле или нещо се е преебало и ако е така ще е хубаво, ако някой знае какво. Не е възможно да сипеш 25л гориво и лапата да си свети и да не стига поне до чертичката преди половин резервоар все пак мисля резервоара на тез, чамаЮги не е повече от 50-60л ?! При вас кога светва ламБата?
    Alfa Romeo GTV 150hp

Резервоара е 70 литра. Мисля че резервата беше 10 литра, така че не е нормално да свети лампата ако си сипал 25 литра. При мен това се получаваше на Фиат-а ми ама при него след като стрелката достигнеше "0" и в резервоара имаше поне още 10 литра и продължаваше да си слиза след нулата. При Spider-a ми е направило впечетление, че и наклона оказва голямо влияние върху стрелката .

Comment

И при мен наклона оказва влияние - в паркинга където я оставям е под наклон и се вижда разлика.
      Колкото до резервоара мисля че е 60 л. щото от "0" -лата бях сипал 59 литра веднъж, но ако е както казва колегата, че след като достигне "0"-лата има още 10-литра резерва значи е 70 л.
      Last edited by Alfredo; d.m.y г., 13:43.
      sigpic
      GTV 2.0 V6 Turbo Facelift
      Lulin Group Ltd.

Comment

Колкото до лампата при мен за 50лв - което си е 25-л. 100 октана, ми стига до средата ( половин резервоар ) което значи че имаш проблем най-вероятно с бензиновата помпа и по-точно поплавак !
        Last edited by Alfredo; d.m.y г., 13:43.
        sigpic
        GTV 2.0 V6 Turbo Facelift
        Lulin Group Ltd.

Comment

С тая разлика, че не съм сигурен дали е това, ако е поплавък, сменя ли се само той и ако да колко кеш?
          Alfa Romeo GTV 150hp

Comment

70 или дори 71 литра е резервата при нас. Наклона и при мен оказва влияние на стрелката, което понякога депресира много )) зависи от наклона си 20лв + или 20лв - ))))
            аз също ако заредя на току що светнала лампа за 50 лева ми отива стрелката съвсем малко след средата.
            Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Първоначално публикувано от b2d Покажи съобщение
              С тая разлика, че не съм сигурен дали е това, ако е поплавък, сменя ли се само той и ако да колко кеш?
              аз имах същия проблем и този поплавак върви с цялата кошница където е бензиновата помпа.а иначе моя го ремонтирах при един майстор който ми го направи но незнам как каза че е вадил задните седалки и в багажника е махал резервната гума но как го е оправил представа нямам но си работи точно сега.иначе можеш да купиш самата сонда от моргите но някой трябва да се съгласи да е извади от кошницата и да ти я продаде отделно защото иначе върви с помпата.аз даже си го купих тва нещо и сега ми стои защото оправих старото.а и при мен е различно защото колата е фаза2 и има разлика а това което имам е от фаза 1 които са с бензинов филтър а мойта няма и има разлика в самата кошница.
              Alfa romeo GTVex
              Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
              Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
              Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

70л. резервоар, в които 70л. са включени 9л. резерва.
                И да, наклонът наистина оказва голямо влияние.
                Alfa Romeo 166 3.0 V6
                Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

определно и при мен е така наклона оказва влияние.а резервоара мисля че е 73л от които 9л резерва.при първото светване на лампата трябва да мине още около 100км извънграско.
                  Alfa romeo GTVex
                  Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                  Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                  Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

или са те преебали на банзиностанцията или не ти показва вярно. покарай малко да се пораздруса защото може подплавъка да е запецнал.
                    няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Първоначално публикувано от proper Покажи съобщение
                      Наклона и при мен оказва влияние на стрелката, което понякога депресира много ))
                      Думата "депресира" е много намясто в случая . След всяко зареждане и след това спиране под наклон се питам колко найстина харчи тази кола .

Comment

Моят показател пък слезна от пълен до средата и неще да падне ,тая кола спря да гори Иначе виждам ,че се измества по баирите ,но съм вече на 430 километра градско със малко повече от половин резервоар ,което ме учудва мнооого. По рано минавах по 450 с 60 литра
                        П.П. Това е с летните гуми ,нормално е да падне разхода малко с тях ,но чак пък толкова
                        Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                        Fiat Bravo II 1.4 90hp
                        sigpic
                        Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Днес заредих. 57 литра за 436 километра. Т.е. разхода е 13/100, това само и единствено градско - доволен съм.
                          Alfa Romeo 166 3.0 V6
                          Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Спокойно не сте само с GTV-тата с тия проблеми, всички
                            Алфи страдаме...
                            145 QV ex.
                            146 Boxer TOTAL ex.
                            147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

Working...
                            X